Naken vid Draken.

Klimatsamling.se, där kan man läsa om vad de gör. På fredagar kl 15 - 17 kommer de att samlas utanför stadshuset på Gustav Adolfs Torg, till att börja med hela våren. Detta sker i många städer runt om i Sverige, samt tydligen i andra länder oxå. Man protesterar mot att makthavarna inte gör tillräckligt för att hejda växthuseffekten. Har länge funderat på att tillverka ett jordklot av papier mache.. nån slags pappersmassa... och delta i nån manifestation nånstans på jorden... kanske i Varberg... Skulle va läckert!
Idag var det en flashmob utanför biografen Draken där Filmfestivalen tog sin början och årets tema är apokalypsen.. vilket hyllades ljudligt av hela den församlade mobben, med en grupp kallad Extinction Rebellion i täten. Denna grupp iscensatte en makaber prisutdelning av Apokalypspriset, beträffande vilka i Västsverige som släppt ut mest koldioxid i atmosfären. Vinnare enligt dessa var Preemraff i Lysekil, tvåa kom Borealis Stenungsund och trea ST1 Refinery Göteborg. Varje pristagare bejublades och hyllades genom parodisk satir, vilket oxå bejublades av mobben/publiken. Kul evenemang som väckte uppmärksamhet bland den publik som strömmade in till invigningen av Filmfestivalen på Draken.
I prisvinnarens tal framgick "hur viktig plasten är för vår välfärd och den genomsyrar snart sagt allt på vår planet och även våra kroppar och det vi har på oss och äter". Jag sneglade genom mina plastbågade glasögon ner på min kropps beklädnad; på handväskan, byxorna, blusen, bältet, strumporna och mina skor.. och insåg att om all plast plötsligt skulle förintas som genom ett trollslag, så skulle det vid mina fötter bara återstå några glittrande strass-stenar och en mycket liten tuss av bomullssnafs, som lätt skulle blåsa iväg av minsta vindpust. Jag skulle alltså stå där naken i all min vinterfrusna glans. Hur kunde det bli såhär? Jag som för 50 år sen var en sån miljökämpe 1969 och hade en skylt bak på min cykel där det stod Bli fri bilfri! Klädd i bomullskläder, palestinaschal, ullduffel, ulltröja och skinnskor, samt lovikavantar och hemstickad halsduk och mössa i ull.

Kommentarer

Populära inlägg