Erikshjälpen - fräsch loppis! Trevligt cafe'.

Erikshjälpen bjöd igår på några fina fynd. En klänning, en blus, en ljuslykta som är bra att ha om det blir strömavbrott. Ett foto på en tankbåt i hårt väder väckte starka minnen från sjömanstiden. Tror att det är ett svartvitt foto som är handkolorerat. Inramat och antagligen rätt gammalt. Vet inte hur länge man sysslade med handcolorering av foton.
Fann även en affisch för 19 spänn med Mona Lisa på. Mycket informerande text på baksidan om tavlan, om Leonardo och stölden av tavlan en gång i tiden, mm.  Drömmer ju om att åka till Paris och se Mona Lisa "in person" på Louvren. Då har jag ju redan souveniren! Här skulle den säkert kosta 199 spänn!

Kommentarer

  1. När jag var i Paris 1972 och begav mig in på Louvren å letade rätt på platsen för La Jaconde, så fann jag en grå ruta på väggen och ett anslag om att målningen var nedtagen för renovering. Typisk! Sen kollade jag rummet med Rubens målningar. Allt var skärt av naket hull. Lite bedrövad tog jag en taxi för att slippa pulsa i snön. Ty det var över jul jag var där. Nästa dag gick jag till Rodinmuséet, och där blev jag helt tagen. Återvände dan efter och njöt av de små marmorfiguringerna. Härlig resa, ... som företogs med tååååg. Jag var miljövänlig redan då. Reste couchette-vagn. Man bytte tåg i Köpenhamn. Kraaaam!

    SvaraRadera
  2. Fin berättelse! Ja, det känns som om ett Parisbesök fattas mig!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg